De Grootste Camping van Nederland (2024)

Binnenkort is het weer zover: de Jaarbeurs Utrecht wordt omgetoverd totde grootste camping van Nederland. Wil jijinspiratie voor volgend kampeerseizoenof ben je op zoek naarnieuwe kampeermiddelen of -accessoires? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er, van (dak)tenten, tentrailers en vouwwagens tot minicaravans, luxe caravans en de razend populaire campers in alle maten en soorten. Van de laatste innovaties en trends tot interessante nieuwe modellen campers, caravans en (dak)tenten. De beurs staat er ook dit jaar weer vol mee!
De Grootste Camping van Nederland (1)Eén hal is helemaal gevuld met 'kamperen onder tentdoek'. Subaru is er ook: een geweldige trekauto. En weet jij al wat je volgende bestemming of camping wordt? Of denk je eraan om te gaan rondtrekken? Laat je dan uitgebreid inspireren op de beurs. Jouw droomreis is misschien wel dichterbij dan je denkt...

Als je lid bent van de ANWB of de NKC kun je met korting een kaartje kopen voor Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Wil je met de trein komen? Dan hebben we in samenwerking met de NS een combideal voor je. Zo kun je extra voordelig een bezoek brengen aan de beurs van 6 t/m 1o oktober!

Data & tijden:
Van woensdag 6 t/m zondag 10 oktober iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kaarten (online bestellen!):
Dagkaart: toegang van 10.00 – 17.00 uur.
Middagkaart: toegang van 13.00 – 17.00 uur.
Het ticket biedt eenmalig toegang tot de beurs. Je mag zelf kiezen op welke dag je komt.
Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

De Grootste Camping van Nederland (2024)

FAQs

De Grootste Camping van Nederland? ›

Wanneer u een grote camping in Nederland zoekt, bent u bij Vakantiepark Witterzomer

Witterzomer
Camping Witterzomer is kindvriendelijk en biedt vele mogelijkheden om leuk en veilig te spelen. Speelplezier is onder meer te vinden in ons openluchtzwembad met waterglijbaan, zwemvijver met zandstrand, op de sportvelden, speeltoestellen of op ons mega springkussen!
aan het juiste adres! Met ruim 600 kampeerplaatsen en meer dan 100 accommodaties is Vakantiepark Witterzomer een fijne grote camping in Drenthe.

Wat is de mooiste camping van Nederland? ›

Dit zijn de 10 mooiste campings van Nederland
  • De Norgerberg – Norg. ...
  • De Molenhoek – Kamperland. ...
  • Camping De Wielen - Leeuwarden. ...
  • Kampeerdorp De Zandstuve – Hardenberg. ...
  • De Wiltzangh – Ruinen. ...
  • Oriental – Berg en Terblijt. ...
  • It Wiid – Eernewoude. ...
  • De Kuilart – Koudum.

Wat is de duurste camping? ›

Het duurst is Zwitserland waar 36,34 euro moet worden neergeteld voor een nachtje kamperen. Kampeerlanden Italië en Kroatië completeren de top drie met respectievelijk 36,18 euro en 34,42 euro. Goedkoopst is kamperen in Wit Rusland waar je 11,29 euro betaalt.

Wat is de oudste camping van Nederland? ›

Dat Saxenheim de oudste camping van Nederland was, wordt betwist door Camping Bakkum in de Kennemerduinen. Vanaf 1914 werd daar aan kampeerders toestemming verleend om een tent op te slaan. Deze camping werd uiteindelijk in 1928 officieel geopend maar vierde in 2014 zijn 100-jarig bestaan.

Hoeveel Capfun in Nederland? ›

Capfun heeft in Nederland 20 verschillende vakantieparken. Rust, veel natuur, dichtbij de Veluwe of juist in de nabijheid van steden en leuke dorpen, Capfun heeft voor elke vakantiegast wel een geschikt adres.

Welk land heeft de goedkoopste campings? ›

Zweden en Duitsland zijn de goedkoopste kampeerlanden

Onze Duitse buren hebben het goed bekeken. Veel Duitse kampeerders blijven in eigen land overnachten tegen bijzonder lage prijzen. Zo betaalt een gezin met twee volwassenen en een kind van 10 jaar in 2023 gemiddeld €42.60 euro per nacht in Duitsland.

Waar kan je het beste wildkamperen? ›

Met stip op nummer 1 in de wildkamperen-locatielijst in Europa: Scandinavië. In Noorwegen, Zweden én Finland geldt het zogenaamde Allemansrecht: het recht waarmee je maximaal van de vrije natuur kunt genieten. Dankzij deze regel kun je in deze landen vrijwel overal je tent opzetten.

Wat is het verschil tussen een 4 en 5 sterren camping? ›

4- en 5-sterren campings vallen in de high-end categorie. Dit zijn de meest luxueuze campingstructuren: superieur comfort, meerdere diensten, verschillende uitrustingen, ruime plaatsen… Er zijn geen grote verschillen tussen deze twee classificaties, behalve wat de prijs betreft.

Hoe duur is kamperen bij de boer? ›

Gemiddelde prijs kamperen bij de boer

De gemiddelde prijs voor kamperen bij de boer ligt rond de 15,00 tot 25,00 per nacht. Dit kan inclusief of exclusief lokale toeristenbelasting zijn. Ook kan dit afhankelijk zijn van welke kleine camping je kiest en met hoeveel personen je wilt overnachten.

Waarom zijn campings zo duur? ›

De 3 belangrijkste factoren die in de reacties op prijsverhogingen worden genoemd zijn de gas- en elektriciteitsprijzen (81%), de kosten van externe diensten (31%) en arbeidskosten (28%). Daarnaast geeft 11% van de campings aan ook de prijzen te verhogen vanwege de bijzonder hoge bezetting dit seizoen.

Wat kost gemiddelde camping in Nederland? ›

Gemiddelde prijzen voor een nacht op een camping
LandGemiddelde prijs per nacht
Groot-Brittannië€ 47,10
Frankrijk€ 49,00
Nederland€ 52,60
Denemarken€ 53,00
7 more rows

Wie is de eigenaar van camping Bakkum? ›

Hij is eigendom van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland. Het recreatiebedrijf maakt aanspraak op het predicaat oudste camping van Nederland.

Hoeveel campings zijn er in Nederland? ›

Feiten over camping
Aantal campings1.522
Beoordelingen van campings3.936
Gemiddelde beoordeling4.0

Wie is eigenaar Capfun? ›

Het logo van de nieuwe eigenaar Capfun prijkt nog nergens op camping De Belten in Overijssel, maar voor Sammy Vermeulen (35) is de verloedering al zichtbaar. Ze is net terug van een bezoekje op hoge poten aan de receptie.

Hoe heette Capfun vroeger? ›

Het FranceLoc avontuur zal verder gaan onder Capfun, onze nieuwe naam. Wij kijken uit naar uw komst en beloven u onvergetelijke vakanties.

Waarom is Capfun zo goedkoop? ›

De visie van Capfun is om zoveel mogelijk stacaravans-Franse stijl te verhuren. De meeste daarvan zijn goedkoper, hebben niet altijd een huiskamer en zijn vooral gericht op het buitenleven.

Wat kost een gemiddelde camping in Nederland? ›

Kampeervakantie in Nederland is relatief goedkoop vanuit Europees perspectief bekeken. Gezinnen betalen gemiddeld € 52,00 per nacht op een camping in Europa. In Nederland komt de gemiddelde prijs uit op € 48,90 voor een gezin met één kind. Dat blijkt uit een Europees onderzoek door het Duitse ADAC Pincamp.

Waar mag je vrij kamperen Nederland? ›

Wildkamperen is verboden in Nederland. Dat is natuurlijk voor de bescherming van de natuur, maar maak je geen zorgen! Staatsbosbeheer laat het toe om wild te kamperen door middel van het zogenaamde paalkamperen. Er zijn verschillende palen door heel Nederland en in gebieden rondom een paal mag je dus wildkamperen.

Wat kun je niet missen op de camping? ›

Een aantal zaken die je echt niet mag vergeten zijn: aspirines, diarreeremmers, norit, een insectenbeet pomp, pleisters en verband, een pincet, schaartje, anti muggenspray, en een thermometer. Denk natuurlijk ook aan je persoonlijke verzorging.

Hoe vind ik een leuke camping? ›

Ben je op zoek naar een leuke camping om je welverdiende vakantie te vieren? Dan ben je bij Campingspotter.nl aan het juiste (vakantie)adres! Op Campingspotter.nl vind je campings voor een heerlijke kampeervakantie in Nederland, Frankrijk, Italië of een ander favoriet vakantieland.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6260

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.