Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (2024)

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Door op dit tijdstip te wandelen, geef je je gezondheid een nóg grotere boost.

Door Noor Mekel

Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (1)

Wandelen is populairder dan ooit. Door de sluiting van sportscholen en het vele thuiswerken is het des te belangrijker om jezelf juist nu te blijven bewegen. Wandelen is een veel gekozen manier om in beweging te blijven. Een wandeling van dertig minuten kan al ontzettend veel positieve effecten hebben op je lichaam. En wist je dat het tijdstip van je wandeling ook nog eens een positief effect kan hebben op de gezondheidsvoordelen van al die stappen?

Zo ga je dagelijks wandelen

Ben je nog geen dagelijkse wandelaar? Niet zo gek. De mens is een gewoontedier, dus het lastig om een handeling opeens in je routine te hebben. Dat heeft tijd en motivatie nodig. Eerder deelde JAN al tips hoe je hardlopen in je dagelijkse routine kunt krijgen. Voor wandelen is belangrijk dat je een wandeling niet meer gaat zien als enkel een manier om van A naar B te komen. Of je nu alleen wandelt of samen met iemand anders, het is een goede manier om te ontspannen en op een andere manier naar de wereld om je heen te gaan kijken. 'Je kunt tijdens het wandelen ook fijne muziek of een leuke podcast opzetten', zei Cynthia Schulz eerder in een interview met JAN. Zij maakte een boek met de mooiste wandelplekken in Nederland.

Het beste tijdstip om te wandelen

Het beste is om twintig minuten na het eten van je grootste maaltijd een stukje te wandelen. Dit is gebleken uit onderzoek van de National Library of Medicine National Institutes of Health. Door twintig minuten na je grootste maaltijd te gaan wandelen, krijgt de spijsvertering een enorme boost en blijft de bloedsuikerspiegel beter op peil. Het zou ook bevorderlijk zijn voor de bloeddruk én je hart. Goed dus om voortaan goed te bedenken wanneer je de deur uitstapt voor je dagelijkse wandeling. Is jouw grootste maaltijd de lunch? Plak dan een wandeling aan je lunchpauze vast. Eet jij 's avonds je grootste maaltijd? Ga dan na het avondeten nog even lekker naar buiten, al dan niet met een fijne podcast/playlist, of een wandelbuddy. Ideaal om je dag na te spreken en even helemaal tot rust te komen.

De mooiste plekken om te wandelen

Misschien woon je aan de rand van een prachtig natuurgebied en hoef je alleen de deur uit te stappen voor een prachtige wandelplek. Lucky you. Maar wees niet getreurd als dit niet het geval is. Uiteraard kun je een stuk rijden voor je op een prachtige plek bent om te wandelen. In de grote stad kun je ook prima een mooie wandeling maken. Bijvoorbeeld in Amsterdam en Rotterdam. Ook in andere steden zijn er vaak mooie stadsparken waar je heerlijk kunt wandelen na een lange dag werken. Genoeg mooie plekken om uit te kiezen dus. Veel wandelplezier!

Meer JAN? Neem een abonnement, koop een los nummer of lees losse artikelen op Blendle.

JANs beauty favorieten

Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (3)

Charlotte Tilbury Losse Poeder

SHOP

Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (4)

The Ordinary Serum Foundation

Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (6)

Paula's Choice Resist Anti-Aging Dagcrème
Dit is het beste tijdstip voor je dagelijkse wandeling (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6813

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.